Elin i rosa
Utstyr
  • NikonF90X
  • Nikkor AF 50/1.4 D
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/2.0
  • Lukker?s
  • FilmtypeFuji Provia100F
  • Nei
  • AnnetSoftet
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger583
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_13453} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Fredrik T.
Stjerne bra CA Tk6. Liker Softningen, bakgrunnen er helt perfekt, monoton og ingen forstyrrenede elementer. Et Provia bilde.

Fredrik
Hans- Georg S.
Meget fint og bra teknisk gjennomført portrett i profil.
Fint med samme farge på hårstrikken og toppen.
Mikael L.
Väldigt fint komponerat porträtt med vackert mjukt ljus. /Hälsningar Mikael
Kim J.
Flot og klassisk portræt med en god komposition - det havde imo dog ikke skadet om man havde kunne se Elins øje fra siden, ved at du havde valgt et lidt lavere optagepunkt.

Måske jeg er lidt krakilsk idag :-) men jeg synes baggrunden virker lidt for jpeg-komprimeret.

Men alt i alt et fantastisk flot portræt på en rigtig god baggrund. Mvh Kim

Ketil P.
Noe i nærheten av en innertier.
Avsluttet .
Nydelig profilportrett av en flott jente. Hvordan softer du bildet? I photoshop eller bruker du filter ?
Rolf S.
Meget +!

Mvh
Rolf
Merethe W.
Synes hele bildet utstråler en ro. Bra bilde med fint lys.
Carsten A.
KJ: Skjønner ikke helt hva du mener med at ''baggrunden virker lidt for jpeg-komprimeret''. Bildet (hele diaset) er scannet i høy oppløsning (2820 ppi), og fra denne filen på ca. 30Mb laget jeg en TIFF med passende pikselmål for FOTOdotNO (konkret 368x512 piksler). Det er denne TIFF-filen, lagret som JPEG fra PS med kvalitet 7 (altså høy kvalitet), som vises her. Jeg ser intet som skulle skrive seg fra JPEG-kompresjon her, så det må i tilfelle være noe annet du har festet deg ved - og som jeg ikke får tak i.

TJP: Jeg softer av og til under opptak (med et fettet UV-filter), av og til i PS (omtrent på samme måte som jeg ville softet under kopiering/forstørring i mørkerommet før i tiden). Vil du vite mer send meg en mail.
MVH CA
Geir Ove T.
Jeg ser også denne såkalte JPEG komprimeringen. Du får liksom ikke noen jevn overgang i fargeskalaen. Teknikkmessig synes jeg at det ligger litt 70-tall over bildet. Softingsteknikken er liksom gått litt av mote. Jeg kunne tenkt meg litt skarphet ved øynene. Håper å få se flere bilder av deg!
Kim J.
Hei CA. Omkring jpeg ser jeg det samme som GOT beskriver men kun på selve den grønne baggrund. Kan det måske være browserafhængigt ? Mvh Kim
Carsten A.
Uansett har det GOT og KJ peker på (hva det nå måtte være) ikke noe med JPEG-komprimering å gjøre. Bakgrunnen er en sterkt uskarp grønn hekk, der oversiden er sterkt belyst, og resten, med unntak for noen få blader, ligger i skygge. Bortsett fra at det er introdusert noen litt spesielle ''soft''-effekter i PS, er dette en ganske tro kopi av diaset (som også er litt softet under opptak).

Når det gjelder spørsmålet om softing er en slags mote knyttet til 1970-årene, så er det ikke en teknikk jeg selv har benyttet mye. Men jeg har jo fulgt med i det andre har gjort i 1940-, 50-, 60-, 70-, 80- og 90-årene, og softing har vært et innslag som går igjen over hele perioden. Jeg bryr meg forøvrig fint lite om mine bilder tilfredsstiller noen aktuelle motekrav eller ikke. I 1950- og 60-årene (også senere) ble forøvrig endel optikk solgt som spesielle portrettobjektiv. Det innebar som regel at de, som det het, ''tegnet bløtt'', dvs. at de softet alle opptak ganske automatisk, gjerne litt avhengig av hvilken blender som ble brukt. Fra midten av 1950-årene hadde jeg to slike objektiv for en Excacta. Så det med softing som ''moteriktig'' (huff) teknikk er det nok litt vanskelig å knytte spesifikt til 1970-årene.
MVH CA
Erik N.
Hei CA. Jeg har i lengre sett navnet ditt her på bildekritikken, og har overrasket meg over hvor ofte du har innvendinger på andres bilder. Det var derfor med spenning jeg klikket på ditt bilde for å se hva du driver med. Bildene dine må jo være kjempebra, tenkte jeg.

Men jeg ble skuffet.

Et rent mattematisk og kjedelig bilde man kan ta bare man har satt seg inn i ''fotografering trinn 1''. Hvor er spontaniteten og kreativiteten. Den velse jenta ser jo nesten utstoppet ut der hun står.

Gi litt av deg selv neste gang.
Carsten A.
Erik Norrud skal selvsagt gi uttrykk for sin ærlige og oppriktige mening. Som kjent gir jeg meg aldri inn på å diskutere billedmessige kvaliteter (eller mangler på samme) ved egne bilder.

En annen sak er at slik Erik Norrud uttaler seg skapes det inntrykk av at mine bildekommentarer stort sett er negative. Noen fakta kan være på plass her. Pr. 16.07.01 ca. kl. 12.00 hadde jeg de siste 5 dager kommentert 35 bilder av andre (i alt 38 kommenterte bilder i 5-dagers perioden, med fratrekk av 3, to egne bilder og ett teknisk demonstrasjonsbilde). Jeg kan inndele disse øvrige 35 bildekommentarene slik:

Stort sett positiv, evt. sterkt positiv reaksjon til bildet:
24 eller over 2/3 av de kommenterte bilder.

Negativ reaksjon til bildet:
11 eller under 1/3 av de kommenterte bilder.

I mange av mine kommentarer har jeg lagt inn ulike forslag til forbedringer av teknisk og/eller billedmessig art. Antakelig er det én av årsakene til at jeg har en ganske betydelig direkte korrespondanse pr. email om filmscanning og digital bildebehandling, fra FOTOdotNo'ere og andre. Det setter jeg pris på, for det er hyggelig å kunne dele sine erfaringer med andre.
MVH CA
Rune M.
Nydelig portrett. Synes softingen ble litt påfallende, så litt mindre av den hadde gjørt det ennå bedre i mine øyne.
Audun R.
Flott ja! Enig med HGS angående fargen på strikken/toppen.

Personlig finner jeg stor interesse (og glede) i å lese andres kommentarer, både til mine egne bilder og andres. Hvorvidt kommentarene kommer fra fotografer med ''kjempebra bilder'' eller ikke, er uinteressant.

MVH Audun
Dag T.
Likte det ganske godt, selv om jeg vanligvis ikke er noe glad i for mye softing, det gjør bildet litt flatt. Det synes jeg også gjelder her. Form og fargebruk er derimot meget bra.
Marius A.
Kan denne ''jpeg-komprimeringen'', som det ikke er, komme av at noen her ute kjører 16 bit farger på skjermen? Sett fargene til 24 eller 32 bit, se forskjellen! Flott bilde!
MVH Marius
Carsten A.
MA: Har etterhvert tenkt på det samme, for JPEG-artifakter kan det under ingen omstendighet være tale om.

Jeg ser at enkelte er noe reservert til den softingen som er gjort her. Det er i og for seg lett å forstå, for slikt kan lett overdrives, og kanskje har jeg gått litt over en grense her. På den annen side er dette høyst planlagt for å vise noen litt små-jålete ''damefakter'' hos mitt 8 år gamle barnebarn, med rett så bevisste kles- og fargevalg, der rosa inngår som en absolutt favoritt.
MVH CA
Thorfinn B.
fin linjeføring og bra fargevalg. Meget bra!
Arve k.
Dette er et meget fint Barneportrett det er som en egen klasse for fotokvalitet.Og dette er virkelig verdi som er evig minne for framtiden til familjen C Arnholm

''Meget bra''

AK.
Kim J.
Hei igen CA. Jeg tillod mig at gemme billedet på min pc og åbnede det i PS - og der ser jeg absolut ingen jpegisering.

Ved ikke hvorfor det sker i min browser (IE) - jeg kører 32 bit - men det må jeg finde ud af selv. Mvh Kim
Carsten A.
KJ: Flott, så er det problemet løst. Ellers antar jeg at du kan se en form for såkalt ''banding'' - dette forekommer avogtil med 16 bits, men bruker du 32 bits har jeg ikke noe forslag.

Ganske pen liten dame, ikke sant?
MVH CA
Lars Andreas D.
Portrettet er bra. Ser at noen assosierer til 70-tallet. Jeg syns det virker litt ''Amerikansk'' i softingen. Fikk umiddelbart følelsen av softing etter opptak (PS i dette tilfellet). Jobben er som sagt bra gjort, men det er noe som ikke stemmer med konturskarpheten i f.eks. ansiktet og softingen av bakgrunnen. Vanskelig å sette ord på slikt, men det er noe her som ikke blir slik av seg selv. Om det så er negativt eller positivt klarer jeg ikke å bestemme meg for.

Det jeg derimot finner merkelig er at ingen har kommentert det lyse (for lyse) feltet på overkroppen. Det kunne med letthet ha vært dempet når man innehar slik kompetanse i PS som CA har. Snu bildet på hodet og se på det. Da er det ikke lenger så konkret, og man ser fort hvilke felt øyet tiltrekkes. I dette tilfellet den lyse overkroppen.
Carsten A.
LAD har utvilsomt et poeng når det gjelder modellens høyre skulder, som er for lys. Får nok se hva det er mulig å gjøre med dette. At det skal være spesielt ''lett'' går jeg imidlertid ikke med på, det er faktisk ikke noe særlig lettere i PS enn det ville vært i mørkerommet, dersom kravet er at inngrepet skal være usynlig.
MVH CA
Avsluttet .
Kan bara tillstå att detta porträtt är till 99 % perfekt..avslappnad modell..tillock med linnet och hårbandets kulör är som gjort för att harmonisera varandra..medvetet? antagligen..
det är väl snart fullt i lådan med stjärnor men här är en till..
mvh/gunte..
Carsten A.
Dette er et bilde som betyr mye for meg, av mange grunner, og en stjerne fra deg setter jeg særlig pris på. Joda, fargevalget er bevisst, men det er modellens valg - hun har forøvrig rosa som sin favorittfarge - men antrekket er ikke valgt med sikte på fotografering. Hun liker rett og slett å ''ta seg ut''. Dessuten var lyset mv. så enestående den kvelden at jeg hadde kameraet klart hele tiden. Ikke dumt å ha så fine modeller i den nære familie!
MVH CA
Tor a.
ennå ett bilde som jeg blir innspirert av
Mvh Tor Anseth
Ann F.
Meget pent bilde av en søt liten jente.
Hvis jeg i det hele tatt skulle ønske noe annerledes, hvilket egentlig ikke er nødvendig, var det en forsiktig softing av selve hårstrikken slik at den blir mer en farge''flekk'' og ikke med så tydelig mønster?
Mvh Ann
Lars-Anders M.
Bra Carsten.
MVH L-A M.
Avsluttet .
Nydelig bilde, deilig å se på, perfekt som alltid, du er og blir ett forbilde for meg.
Carsten A.
SB: En hjertelig takk for det, hyggelig lesning!
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu